کاشت ۵۰۰ هزار نهال در شهرستان جاسک /برای رهایی جاده ساحلی بخش لیردف از ماسه های روان چاره اندیشی کنید

تاریخ انتشار : 1402/06/19 - ساعت انتشار: ٠٩:٥٠ - گروه خبری : اخبار شهرستان

فرماندار شهرستان جاسک گفت: ۵۰۰ هزار اصله درخت از انواع درختان بومی در نهالستان جاسک پرورش داده شده است.

علی مهرانی فرماندار شهرستان جاسک گفت: این نهال‌ها بزودی در شهرستان توزیع و در دشت‌های مختلف شهرستان کاشت خواهد شد.

 

 یوسف دادی زاده معاون اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جاسک گفت: در حال حاضر ۱۹ گونه از نهال‌های جنگلی فضای سبزی نهال‌های بیابانی و نهال‌هایی که کاربرد دارند در شهرستان جاسک در حال تولید است.

 

 دادی زاده گفت: نهال‌های مثمر تولید شده گارمزنگی، توت، انبه و جم است و نهال‌های بیابانی کرت محلی، مغیر، کهور ایرانی و ثمر در دست تولید است و نهال‌های جنگلی شامل حرا و فضای سبزی چریش، گل ابریشم و لوبیا درختی تولید می‌شود.

 

شهرستان جاسک یکی از شهرستان‌های بیابانی محسوب می‌شود که۷۵۰ هزار هکتار معادل ۷۵ درصد آن بیابانی است و تاکنون فقط۲۰ هزار هکتار آن توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیابان زدایی شده است»

به گزارش ندای هرمزگان این در حالی است که با وجود تلاش های بازگشایی، بر اثر طوفان و انتشار ماسه های روان جاده ی ۷ روستای ساحلی بخش لیردف جاسک  مدام مسدود می شود

 

ماسه های روان علاوه بر اینکه به روستاهای شرق جاسک هجوم می آورد باعث بسته شدن جاده های ساحلی این منطقه نیز میشود

 

به گفته اهالی روستای ونک لیردف حدود پنج ماهی می شود که با وزش طوفان، ماسه های زیادی روی جاده آسفالته ساحلی منطقه تلنبار شده بطوریکه این روزها جاده به طور کامل در زیر ماسه های روان دفن شده است.

در همین یکی از اهالی روستای بیاهی به ندای هرمزگان گفت: این جاده ساحلی از مسیرهای پر تردد شرق جاسک است اما این ایام به سبب حجم ماسه های روی جاده تردد مردم بخصوص اهالی روستاهای بیاهی تاک ، لیرک  توگنجگ، کلیرک ، آبکوهی  و کرتی به سختی انجام میشود و مدام خودروها در این جاده گرفتار ماسه های روان می شوند.

وی  گفت:حتی خودروهای نیروهای پایگاه مکران ارتش هم از این مسیر یعنی بیاهی به ونڪبرای رفتن به شهرلیردف استفاده میکنند و مشکات  ترددی همه را معذب کرده است.

این شهروند در پایان گفت  ؛ امیدوارم نهال کاری به این محدوده برسد و با کاشت نهال های بومی شاهد کاهش طوفان شن باشیم باید قبول کرد برای محیط زیست  نهال کاری بهتر از مالچ پاشی است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج