زراعت چوب به ۴۰ هزار هکتار می‌رسد

تاریخ انتشار : 1400/08/30 - ساعت انتشار: ١٠:٥٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مجری طرح زراعت چوب گفت: امسال برنامه ریزی کرده ایم که با یک حرکت جهشی در سطح ۴۰ هزار هکتار زراعت چوب را انجام دهیم.

مجری طرح زراعت چوب گفت: امسال برنامه ریزی کرده ایم که با یک حرکت جهشی در سطح ۴۰ هزار هکتار زراعت چوب را انجام دهیم.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کامران پور مقدم مجری طرح زراعت چوب درباره آخرین جزئیات کشت چوب و گسترش صنایع کاغذ در کشور اظهار کرد: در قالب برنامه ششم توسعه در طرح توسعه زراعت چوب متعهد شدیم که ۷۵ هزار هکتار زراعت چوب صورت گیرد که تا پایان سال گذشته ۵۰ هزار هکتار عملیات اجرایی برای کشت و توسعه زراعت چوب با گونه‌های سریع الرشد انجام دادیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد سطح کشت به گونه‌های صنوبر بازمی گردد، افزود: حدود ۳۰ درصد کشت با اکالیپتوس است.

پور مقدم ادامه داد: امسال برنامه ریزی کردیم که با یک حرکت جهشی در سطح ۴۰ هزار هکتار زراعت چوب را انجام دهیم، بدین منظور عرصه‌ها شناسایی و نقشه‌ها تهیه شده است و همواره این آمادگی وجود دارد که عملیات کاشت از یک ماه آینده در فصل زمستان شروع شود.

مجری طرح توسعه زراعت چوب با اشاره به اینکه امکان تامین مواد اولیه برای بحث کاغذسازی وجود دارد، بیان کرد: در بحث کاغذ سازی این ظرفیت در کشور وجود دارد که اگر سرمایه گذاری به میزان کافی از طریق صنایع و بخش خصوصی صورت گیرد، مواد اولیه برای بحث کاغذ سازی تامین می‌شود.

وی تامین زیرساخت‌ها را لازمه تامین مواد اولیه کاغذسازی اعلام کرد و گفت: با وجود پتانسیل و ظرفیت تولید کاغذ، زیرساخت‌ها باید توسط دولت تامین می‌شود چرا که در نظر داریم بحث زراعت چوب را بدون فشار بر منابع آبی و با استفاده از آب‌های غیرمتعارف انجام دهیم.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی شمال کشور، زراعت چوب بصورت دیم است به طوریکه نیازی به تامین منابع آبی نداریم.

به گفته وی، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ۷۰ هزار هکتار عرصه شمال کشور قابلیت زراعت چوب با گونه صنوبر از طریق کشت دیم وجود دارد و در خارج از شمال بحث زراعت چوب با استفاده از پساب کارخانجات، کشتارگاه و شهرک‌های صنعتی که هنوز بحث تصفیه انجام نشده، می‌توان از پساب‌های خام استفاده کرد.

مجری طرح توسعه زراعت چوب با بیان اینکه توسعه زراعت چوب نیازمند تامین نهاده و نهال یارانه دار است، گفت: با ظرفیت فعلی در بحث تامین نهاده به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ میلیون نهال در نهالستان‌ها تامین می‌کنیم که برای توسعه در سطح وسیع لازم است که بخش خصوصی وارد شود و در این زمینه سرمایه گذاری کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here