درختکاری و حفاظت از منابع طبیعی به سلامت جامعه و اقتصاد کمک می‌کند

تاریخ انتشار : 1400/12/12 - ساعت انتشار: ١٩:١٨ - گروه خبری : اخبار سازمان

نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان وضعیت منابع‌طبیعی را در دوره پس از انقلاب خوب ارزیابی کرد و گفت: درختکاری، کشت و کار و حفاظت از منابع طبیعی از اصلی ترین مباحث برای ارتقای سلامت جامعه و بهبود وضعیت اقتصادی است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی منابع‌طبیعی و آبخیزداری، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد روز پنجشنبه در گردهمایی ائمه جمعه و حافظان انفال استان اصفهان در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان افزود: ائمه جمعه و جماعات باید این موضوعات را به خوبی برای مردم تبیین کنند.
وی ادامه داد: اگر ۸۵ میلیون ایرانی خود را به غرس نهال ملزم و خود را موظف به حفاظت از منابع طبیعی بداند ثمره و نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی شاهد دستاوردهای زیادی در عرصه های گوناگون بودیم که یکی از منابع طبیعی است که قدم های خوبی برداشته شده است.
آیت الله طباطبایی نژاد اضافه کرد: هر کجا که با مشکل موجه شدیم دلیلش دشمن بوده و با این وجود فعالیت های خوبی صورت گرفته است.

وی افزود: مردم باید مراقب کسانی باشند که به درختان لطمه می‌زنند و گونه‌های درختچه بیابانی را برای سوزاندن چوب آن‌ها از بین می‌برند. اگر مردم در صحنه نباشند نمی‌توان حریف این افراد شد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان توصیه کرد: مردم در خانه‌های خود تا جایی که امکان دارد درخت بکارند زیرا نشاط می‌دهد و بهترین غذای روح انسان است و بنا بر روایات سه چیز است که حزن را از بین می‌برد و آن آب، غذای سبز و صورت زیبا است.
آیت الله طباطبایی نژاد در خصوص مبارزه با زمین خواری نیز ابراز داشت: امام (ره) فرمود کسانی که از کوه تا کوه سند گرفته‌اند سندشان باطل است. از این رو سندهای این چنینی از همان ابتدای انقلاب باطل شد و فقط مزارعی که کشت شده مال خود این افراد است ولو اینکه ۱۰ متر آن‌طرف تر از زمین زراعی آنان هم باشد دیگر مال خودشان نیست.
وی تصریح کرد: اینکه هر کسی احیا کرده در دوره طاغوت بوده اما در حکومت فعلی حتی زمینی را هم بخواهد احیا کند باید با اجازه احیا کند اراضی ملی است و انفال مال حکومت و ملت است و ثمرات آن باید به ملت باز گردد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان با اشاره به اینکه روز درختکاری در سال جاری با ولادت امام حسین (ع) همزمان شده است، از مردم خواست که به برکت همین مناسب همه در آئین درختکاری شرکت کنند و برای ثواب آن درخت بکارند.

همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان در این جلسه تصریح کرد: در سال جاری ممیزی همه اراضی ملی در استان تعیین تکلیف و تکمیل شد و سند مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی و منابع طبیعی استان اصفهان صادر شد.
محمدعلی کاظمی ادامه داد: بر همین اساس اراضی ملی و دولتی استان در سطح ۹.۵ میلیون هکتار تثبیت مالکیت شد.
وی افزود: استان اصفهان ۶.۵ میلیون هکتار رویشگاه مرتعی دارد که در بیش از یک میلیون هکتار آن محصولات فرعی کشت می‌شود و حدود ۲۰۰ هزار نفر در این بخش فعالیت می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: درآمد استان از محل تولید محصولات فرعی صادراتی مانند کتیرا، کرفس کوهی، آنغوزه، فلفل بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان است.
کاظمی گفت: در سال جاری ۱۱۷ هکتار اراضی بیابانی استان نهال کاری شد و به این ترتیب از سال ۱۳۴۵ تاکنون جمع نهالکاری در استان را به ۳۱۰ هزار هکتار رساند.
همایش ائمه جمعه شهرستان‌های استان و حافظان انفال امروز با حضور نماینده ولی فقیه در سازمان جنگلها و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان و با هدف ترغیب هر چه بیشتر مردم به حفظ منابع طبیعی به مناسبت هفته منابع طبیعی و درختکاری در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد.
در پایان این جلسه نماینده ولی فقیه در سازمان جنگلها و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان نهال غرس کردند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here