حرکتی که ستودنی است/مردم چیگو وفاداری خود را به جنگل ثابت کرده اند

تاریخ انتشار : 1400/12/04 - ساعت انتشار: ١٨:٢١ - گروه خبری : اخبار سازمان

درلابلای خبر رسانه ها به اخباری برخوردم که اهالی روستایی در شهرستان لردگان در استان چهار محال و بختیاری که سالیان زیادی ناچار بودند بدلیل نداشتن سوخت لازم درخت قطع کنند تا علاوه بر تامین گرمای منازل کارهای پخت و پز روزانه خود را نیز انجام دهند اکنون با گاز رسانی روستا و نصب آبگرمکن های خورشیدی دیگر چوب و درخت قطع نمی کنند و برای اینکه وفاداری خود را به درختان بلوط زاگرس نشان دهند تمامی ابزار و آلات قطع درختان جنگلی را جمع آوری کرده و آن را به آتش کشیده اند.

هادی شفیعی/ در لابلای خبر رسانه ها به اخباری برخوردم که اهالی روستایی در شهرستان لردگان در استان چهار محال و بختیاری که سالیان زیادی ناچار بودند بدلیل نداشتن سوخت لازم درخت قطع کنند تا علاوه بر تامین گرمای منازل  کارهای پخت و پز روزانه خود را نیز انجام دهند اکنون با گاز رسانی روستا و نصب آبگرمکن های خورشیدی دیگر چوب و درخت قطع نمی کنند و برای اینکه وفاداری خود را به درختان بلوط زاگرس نشان دهند تمامی ابزار و آلات قطع درختان جنگلی را جمع آوری کرده و آن را به آتش کشیده اند. 
اینکه مردم زاگرش نشین کشورمان با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی، دوستدار طبیعت و جنگل هستند و آسان ترین راه برای دستیابی به پول می توانست قطع درختان بلوط  توسط روستاییان باشد اما این تفکر از سوی مردم فهیم و دوستدار طبیعت روستای چیگو در چهار و محال بختیاری تغییر مسیر داده و مردمان این روستا در اقدامی ستودنی تبر و اره های قطع چوب را به آتیش کشیده و میثاق نامه حفاظت و حراست از جنگل ها را امضا کرده اند.
مردمان روستای چیگو اکنون خود دیده بان جنگل شده اند و حفظ جنگل های بلوط را یک وظیفه عمومی می دانند و دیگر به کسی اجازه قطع هیچ درختی را نخواهند داد. 
جنگل‌های زاگرس بخاطر اهمیت حیاتی و شریان اصلی تولید آب امروز به عنوان یک گنجینه ارزشمند در مناطق زاگرس‌نشین کشور است و در دو دهه گذشته عواملی از جمله آفات و بیماری‌ها، تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های پی در پی و بروز عواملی  همچون تولید زغال و قاچاق چوب وبهره‌برداری‌های بی‌رویه جنگل‌نشینان و غیره سبب شده است تا نفس این جنگل‌ها به شماره افتاده و در معرض خطر نابودی قرار بگیرند.
...اکنون ایجاد این تفکر خودجوش در بین اهالی روستای چیگو - که باید این جنگل ها بمانند تا زندگی پایدار و استوار بماند- اقدامی ستودنی و قابل ستایش است که باید به این تفکر و دیدگاه ارج نهاد و احترام گذاشت.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here