رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد؛
جلوگیری از گسترش بیابان‌زایی، اولویت مهم سازمان منابع طبیعی است

تاریخ انتشار : 1401/02/04 - ساعت انتشار: ١٨:٠٩ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: جلوگیری از گسترش بیابان‌زایی یکی از ضرورت های کشور و از مهمترین اولویت‌های سازمان منابع‌طبیعی است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، مسعود منصور روز یکشنبه در سومین جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار که با حضور دکتر علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاه‌های عضو برگزارشد، گفت: اگر در حوزه‌ای برای جلوگیری از بیابانی‌شدن اقدامات احیایی و بازسازی انجام شود و در بخش دیگر گسترش بیابان‌زایی صورت گیرد قطعاً از اهدافی که دنبال می شود دور خواهیم شد و این نکته‌ای است که کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی به عنوان یک مرجع بین‌المللی روی آن تاکید دارد و می بایست مورد تاکید مسوولین کشور و این ستاد نیز قرار بگیرد.

دکتر منصور افزود: بسیاری از گرد و غبارهایی که وارد کشورمان می‌شود و مردم را آزار می‌دهد منشاء خارجی دارد و باید در جلسه ستاد و دولت در خصوص راهکارهای جلوگیری از آن بحث و بررسی شود.
رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه مدیریت پایدار سرزمین طیف وسیعی از اقدامات نظیر آبخیزداری و آبخوانداری، مدیریت مراتع و احیای مناطق بیابانی را شامل می‌شود، گفت: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عملیات آبخیزداری سالانه می‌تواند 8 تا 9 میلیون هکتار فرسایش خاک را کاهش دهد و برای حفاظت آب و خاک تا کنون در 33 میلیون هکتار از عرصه‌های کشور طرح‌های آبخیزداری اجرا شده است، این درحالیست که این اقدامات باید در 125 میلیون هکتار دیگر انجام شود.
منصور در ادامه این نشست از ممیزی 82 میلیون هکتار از مراتع کشور خبر داد و افزود: دامداران این عرصه‌ها همگی احصا و شناسایی شده و برای آنها پروانه چرا صادر شده است، ضمن اینکه از دو سال گذشته تا کنون در اقدامی جهشی از سوی سازمان برای 42 میلیون هکتار از مراتع کشور طرح مرتعداری تهیه شده است.
به گفته مسعود منصور در 8.7  میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی عملیات مقابله با بیابان‌زایی از قبیل ایجاد بادشکن، قرق، نهالکاری و مدیریت رواناب انجام شده است که توانست اراضی بیابانی را تثبیت نماید.
منصور یادی از اقدامات گذشتگان در حوزه بیابان کرد و گفت: اگر اقدامات فعالیت‌های بیابان‌زدایی در دهه 40 در استان‌های کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و هرمزگان نبود بسیاری از زیرساخت‌های کشور مورد آسیب جدی قرار می‌گرفت.
مسئول اول منابع‌طبیعی کشور در آماری اعلام کرد: 7026 کیلومتر از راه‌های مواصلاتی،1810 کیلومتر راه آهن، 23 فرودگاه 1240 کیلومتر رودخانه و 85560 کیلومتر کانال انتقال آب و 600 هزار هکتار اراضی کشاورزی روستاها بر اثر اقدامات بیابان‌زدایی در 8 میلیون و 700 هزار هکتار از عرصه های بیابانی در امان مانده‌اند.
منصور با اشاره به تدوین و ابلاغ سند مدیریت مشارکتی مناطق بیابانی در سال 1400 که زمینه‌ استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی، نهادهای جامعه مدنی، مردم، خیرین و دستگاه‌های اجرایی را فراهم نموده است، گفت: در سال گذشته در قالب الگوهای مشارکتی، 85 هزار هکتار مقابله با بیابانزایی، 12 هزار هکتار جنگل‌کاری و 100 هزار هکتار آبخیزداری اجرا شده است.
بر اساس این گزارش، انجام اقدامات بیولوژیکی و نهالکاری، اجرای مرتعداری تلفیقی و تولید گیاهان دارویی و تشدید اقدامات حفاظتی و تهیه طرح و تعیین مجری از جمله رویکردهایی بود که توسط رییس سازمان منابع طبیعی در این نشست مطرح شد.
 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here