۶۰گروه بازرسی منابع طبیعی در مسیرهای کوچ عشایر استان‌های زاگرس‌نشین مستقر شدند

تاریخ انتشار : 1401/02/04 - ساعت انتشار: ١١:٢٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رییس گروه نظارت، برنامه‌ریزی و ارزیابی طرح‌های دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی گفت:۶۰ گروه بازرسی ثابت از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌های زاگرس‌نشین در مسیر و گلوگاه‌های کوچ عشایر مستقر شدند.

رییس گروه نظارت، برنامه‌ریزی و ارزیابی طرح‌های دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به  آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی گفت:۶۰ گروه بازرسی ثابت از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌های زاگرس‌نشین در مسیر و گلوگاه‌های کوچ عشایر مستقر شدند.
به گزارش  مرکز اطلاع رسانی  سازمان منابع طبیعی، مهدی کمالی اواخر هفته گذشته در حاشیه بازدید از ایستگاه‌های بازرسی منابع طبیعی در شهرستان بروجن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: گروه‌های ثابت به صورت شبانه‌روزی از ۱۵ اسفندماه سال گذشته در گلوگاه‌های استان‌های زاگرس‌نشین به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و نظارت بر کوچ عشایر مستقر شدند.
وی از تشکیل گروه‌های سیار برای نظارت و بازدید از گلوگاه‌ها و عرصه‌های مرتعی در سطح کشور خبر داد و گفت: نظارت بر عرصه‌های مرتعی و همچنین نظارت بر بهره‌برداری از این عرصه‌ها در اولویت قرار دارد تا از ورود زودهنگام دام به مراتع و همچنین دام مازاد به مراتع جلوگیری شود.
کمالی به وضعت شکننده مراتع کشور اشاره کرد و گفت: به دلیل خشکسالی و کمبود بارش در چند سال اخیر و امسال در کشور به خصوص برخی استان‌های زاگرس‌نشین، وضعیت مراتع شکننده است و باید از ورود دام مازاد به مراتع و بهره‌برداری غیر اصولی و زودهنگام در مراتع جلوگیری شود.
به گفته کمالی، در راستای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی در زمان کوچ عشایر، بهره‌برداری از مراتع، استفاده بهینه از عرصه‌های مرتعی، رعایت زمان ورود و خروج دام به مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی و مرتعی، کارگروه مدیریت کوچ تشکیل شده است.
رییس گروه نظارت، برنامه‌ریزی و ارزیابی طرح‌های دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: برای نظارت و ارزیابی ورود و خروج دام به عرصه‌های مرتعی در استان‌های زاگرسی نیز چهار گروه نظارت از دفتر مراتع سازمان جنگل‌های و رعایت به استان‌های فعال شده که کار نظارت و سرکشی به ایستگاه‌های ایست بازرسی منابع طبیعی و عرصه‌های منابع طبیعی در استانهای زاگرس را برعهده دارند.
وی افزود: خشکسالی و کمبود آب در استانهای قشلاقی عاملی برای کوچ زودهنگام شده که این روند تخریب عرصه‌های مرتعی را به دنبال دارد و ضروری است دستگاه‌های متولی از جمله امور عشایر و  امور دام حمایت‌های لازم را از عشایرو دامداران برای تامین نهاده داشته باشند.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین سرشماری ۲۲ هزار و ۹۲۳ خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت در استان حضور دارند.
عشایر چهارمحال و بختیاری در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ می‌کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج