نشست هم انديشي معاونت آبخيزداري، امور مراتع و بيابان سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور و دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران

تاریخ انتشار : 1401/07/21 - ساعت انتشار: ٢٠:٥٩ - گروه خبری : اخبار سازمان

نشست هم‌انديشي در راستاي همكاري هاي مشترك و چاره انديشي مسائل اشتغال فارغ التحصيلان در حوزه منابع طبيعی، روز سه شنبه نوزدهم مهرماه در دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از سایت خبری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، در اين نشست که با حضور دکتر حسن وحيد معاون آبخيزداري، امور مراتع و بيابان سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور، مديران كل این معاونت، دکتر حامد فرضي مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز و معاونين آن اداره كل به همراه هيات رئيسه و مديران گروه هاي آموزشي دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران برگزار شد. 

در ابتداي نشست، دكتر مهدي قرباني رئيس دانشكده منابع طبيعي ضمن عرض خيرمقدم به مدعوين و معرفي مختصري از فعاليتها و ماموريتهاي دانشكده منابع طبيعي و گروه هاي آموزشي آن، بر شتاب بخشي به اقدامات و ايجاد سازوكارهاي علمي و اجرايي از جمله انعقاد تفاهم نامه همكاري مشترك، اختصاص ايستگاه تحقيقاتي پايلوت جهت مديريت يكپارچه حوزه هاي آبخيز و مديريت و كنترل بيابان و اجراي كارورزي هاي دانشجويي در عرصه هاي طبيعي، همكاري در خصوص برنامه ريزي هاي جديد درسي در راستاي طرح تحول آموزش وزارت علوم در رشته هاي منابع طبيعي و توجه ويژه به حوزه هاي فناوري هاي نوين و كارآفريني در بخش منابع طبيعي تاكيد نمود.

ايشان ايجاد رشته هاي بين رشته اي و انجام تحقيقات كاربردي هدفمند و مساله محور و مورد نياز سازمان منابع طبيعي كشور را از فعاليتهاي اخير دانشكده منابع طبيعي عنوان نمود. 

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران دو محور كليدي در مسائل منابع طبيعي را کاربرد فناوريهاي نوين و توسعه كارآفريني پايدار و طبيعت محور دانست. 

در ادامه، دكتر حسن وحيد معاون آبخيزداري، امور مراتع و بيابان سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور ضمن استقبال از برگزاري اين نشست و ارتباط بين دانشگاه و بخش اجرا، بر انسجام بخشي و استمرار نشستها و برنامه هاي مشترك تاكيد نمود.

ايشان با اشاره به اينكه رويكردها بایستی در حوزه منابع طبيعي بايد بر مبناي مشاركت و محوريت مردم باشد، ضمن ارائه آماري از وضعيت مراتع و حوزه هاي آبخيز و كانون هاي بحراني فرسايش بادي، مديريت جامع و انسجام بخشي سازماني در خصوص فعاليتها و طرحهاي منابع طبيعي را از اهم موضوعات دانستند. 

معاون سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور مسائلي از جمله ريزگردها و افت سطح آب زيرزميني كه منجر به فرونشست زمين شده را از جمله مسائل محوري در حوزه منابع طبيعي كشور برشمرد و عنوان نمود كه ارائه راهكارهاي علمي فناورانه جهت حل اين مسائل نيازمند تشريك مساعي دانشكده منابع طبيعي و سازمان است.  

در اين نشست مديران گروه هاي آموزشي دانشكده منابع طبيعي، مديران كل دفاتر معاونت آبخيزداري و  دكتر فرضي مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز به تبيين مسائل مبتلا به منابع طبيعي و لزوم  مشاركت و ارتباط موثر سازمان و دانشكده براي ارتقاي پايداري و امنيت زيستي پرداختند.  

در نهايت، پس از تبادل نظر در مورد موضوعات ذيل تصميم گيري و موارد مهمی از جمله موارد ذیل به تصویب رسید. 

۱- به منظور پيگيري تفاهم نامه و مصوبات نشست، دفتر همكاري هاي مشترك با هدف استمرار همكاري ها و برگزاري جلسات مستمر (حداقل هر دو ماه يكبار) در محل دانشكده منابع طبيعي  مستقر گردد. 

۲- ضمن تاكيد بر لزوم مشاركت موثر و ارائه نقطه نظرات علمي دانشكده بر لايحه آبخيزداري، مقرر شد دانشكده در مورد مسائل كلان منابع طبيعي كشور راهكارهاي علمي و اجرايي را ارائه نمايد. 

۳- دانشكده متعهد شد ضمن هدايت طرح ها و پايان نامه ها و رساله هاي دانشجويي به انجام تحقيقات مربوط به مسائل محوري سازمان در قالب پايان نامه ها و رساله هاي دانشجويي را در  دستوركار خود قرار دهد. 

۴- تدوين نظام نامه مشخص براي ناظرين بخش منابع طبيعي كه منجر به اشتغال زايي فارغ التحصيلان اين رشته شود در اولويتهاي سياستگذاري دفتر مشترك قرار گيرد. 

۵- دانشكده منابع طبيعي در خصوص مدلسازي اثربخشي فعاليتهاي آبخيزداري سازمان ارائه طريق نمايد. 

۶- از ظرفيت علمي دانشجويان و فارغ التحصيلان به عنوان ناظرين پروژه ها و طرحهاي منابع طبيعي و آبخيزداري به منظور كمك به اشتغال فارغ التحصيلان رشته هاي منابع طبيعي بهره گيري شود. 

۷- را ه اندازي كارگروه مشترك در زمينه سياستگذاري اشتغال فارغ التحصيلان بصورت مشترك با اولويت در دستوركار قرار گيرد.

۸- دو ايستگاه تحقيقاتي پايلوت جهت مديريت يكپارچه حوزه هاي آبخيز و مديريت و كنترل بيابان به عنوان الگويي از مديريت جامع بر مبناي خدمات اكوسيستمي حوزه آبخيز در چارچوب توافق انجام شده از سوي سازمان به دانشكده اختصاص يابد.

۹- معاونت سازمان ضمن اعلام حمايت از پايان نامه ها و رساله هاي دانشجويي به صورت مادي و معنوي، جهت استفاده از ظرفيت دانشجويي در انجام تحقيقات كاربردي اعلام آمادگي نمود.

۱۰-استفاده از ظرفيت مرجعيت علمي اساتيد دانشكده در كميته هاي فني معاونت و ادارات كل دفاتر معاونت و نيز استفاده از ظرفيت اجرايي سازمان در انجام كارورزي هاي دانشجويي مورد تاکید قرار گرفت.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

کاربر مهمان
1401/07/22 8:47
0
0
تغییرات اقلیمی و پدید امدن ناهنجاری ها در اکوسیستم های طبیعی رنجی است که بشریت امروز را گرفتار کرده است. برهمین اساس با نوین شدن تحولات تکنولو ژی .تولید آلاینده توسط بشر بنام توسعه. نظم رایج بر پراکنش و نزول بارش تغییر یافته است همین تغییرات نا خواسته باعث کاهش باران ومنابع آبی در دنیا شده است انسان هارا مجبور به ایجاد سد سازی و ذخیره آب نموده است لذا در کشور ما که دوسوم آن در اقلیم گرم وخشک و دارای نمودار تعریف کم باران است این شرایط بسیار بحرانی وجدی است و از طرف دیگر تامین منابع آبی برخی استان ها از کشور های همسایه معضلی است که باید برای حل آن به خودمان متکی باشیم .حوزه سیستان وابستگی 100 درصد به هیر مند داشته و این وابستگی در طول تاریخ با تغییر ورود آب تمدن و وسعت هامون را تحت تاثیر خودش قرار داد لذا از وسعت و گستردگی هامون کاسته و در پراکنش مردم سیستان به تمام مناطق ایران حکایت دارداز تاثیرات منفی دیگر ازبین رفتن پتانسیل های اولیه ژنی گیاهی و جانوری در اکولوژی بومی سیستان است . تصور اما این که هامون دوباره تجدید احیاء میشود خیال دست نیافتنی است در سالیان گذشته تاریخ هم تکرار این سناریو یعنی کم آبی و خشک سالی افزایش بیابان ودشت را پدیدار شد .هم اکنون با ایجاد سد کمال خان این روند 100 درصد تجدید یافته و ممکن است منطقه را غیر قابل سکونت کند . آنچه مورد خواست و استدعای مردم سیستان است.تقاضا برای تثبیت ریزگردها و شن های روان منطقه است . این حوزه دارای باد با سرعت های بیش از استانه فرسایش یعنی تخریب و ایجاد کانون بر داشت است با توجه به سفارش قران و دستور العمل های فنی مبنی بر مشاهدات میدانی و عبرت گیری از منطقه زیست بوم مورد نظر ما 2 گونه مقاوم تاغ در لهجه محلی تاغذ و گز توانایی مقاومت در خشکی را دارند در حوزه هامون گونه های گزی هستند که 100 سال هم زیر اب باشند خفه نمیشود ازبین نمی رود و مقاومت بسیار بالایی در واکنش به شرایط سخت بیابان .کویرو لوت دارد حال دستور فر ما ئید نسبت به مطالعه برنامه ریزی واجرای کشت در دشت و بیابان های حوزه سیستان از این 2 گونه اقدام کنند به عنوان یک سیستانی به عنوان یک بومی عرض می کنم در حوزه هامون سیستان هیچ گونه ای جز گز زابل تاب اوری ندارد کشت گونه های دیگر بدون تامین شرایط بهینه اقدام را با شکست مواجه می کند این درسی است که طبیعت به ما اموخته است مشاهدات میدانی در منطقه به ما یاد داده است برای نجات داروی تجویز ورود سازمان جنگل ومراتع و اداره کل منابع طبیعی استان یک لزوم و ضر ورت است تا دیر نشده برای جلوگیری از تبدیل سیستان به یک منطقه غیر مسکونی با اقدامات تثبیت به شیوه طبیعی که مورد تایید و ماندگار است همت کنید امر وز با تکثیر گونه ها با شیوه کشت بافت بر سر عت کار و عملیات افزوده میشود از طرف دیگر این گونه ها برای ساز گاری با اب شور هم سازش دارند ما دستان خود را به سوی شما دراز می کنیم برای نجات سیستان برای ماندگاری سیستان کار کنید منتظر اقدامات شما برای نجات سیستان هستیم
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here