یکصد و بیست هزار هکتار ذخیرگاه جنگلی در هرمزگان وجود دارد
بندرعباس – ایرنا – مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: از مساحت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری عرصههای منابع طبیعی استان، یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار آن جنگل و ۱۲۰هزار هکتار ذخیرگاه جنگلی باگونه های مختلف است.
سید محمدنور موسوی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود ۸۰۲ هزار هکتار از جنگلهای هرمزگان تحت عنوان ناحیه رویشی خلیج فارس و دریای عمان نامیده می شود که شامل گونههای گرمسيری از جمله انواع آكاسيا، انواع كهور، چوچ، كلير، گَز، كُنار و استبرق و سایر گونه های گرمسیری است كه در دشتهای ساحلي واقع می باشد .
وی بیان کرد: جنگلهای خليج فارس و دريای عمان موجب سرسبزی سواحل و از خسارت ريزگردها جلوگیری کرده و موجب كاهش اثرات سيلابهای ويرانگر میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اظهارکرد: ۲۵ هزار هکتار از مساحت جنگلهای استان رویشگاه جنگلی حرا بوده و گونه چندل نیز تنها در خور آذينی شهرستان سيريک از استان هرمزگان رويش دارد که تنها گونه درختی زنده زای كشور است.
موسوی ادامه داد: جنگلهای مانگرو در حدفاصل جذر و مدی در طول نوار ساحلی از منطقه سايه خوش بندرلنگه تا خور كرتی مرز استان هرمزگان با سيستان و بلوچستان در خورها، مسيلها و كنار رودخانهها رويش دارند و محل زاد و لد بسیاری از آبزیان به ویژه میگو است.
وی یادآورشد: همچنین با مشارکت جوامع محلی در هفت شهرستان ساحلی هرمزگان از جمله بندرعباس، میناب، بندرخمیر، بندرجاسک، پارسیان، بندرلنگه و سیریک درختان حرا تولید و کشت میشود که در توسعه جنگلهای حرا، سرسبزی منطقه، اکوتوریسم و بالارفتن ظرفیت دریایی استان تاثیرگذار است. موسوی یادآورشد: ۲۱۳ هزار هکتار از جنگل های هرمزگان نیز ایرانی تورانی بوده که در ارتفاعات كوه گنو، هُماگ، كوشا احمدی، كوه شب، نيان، كوه پردی، سركوه شنبه پارسيان و بشاگرد رويش دارند.
این مسوول ادامه داد: این جنگل ها مانند گونههای بادام كوهی، بنه، كسور، كيكم ، ارژن و در ارتفاعات بالا گونه زيتون وحشي و ارس (سرو كوهي ) است که نقش موثری در نفوذ بارندگیهای ارتفاعات برای تغذيه سفرههای آب دشتهاي مشرف به ارتفاعات دارند.
وی اضافه کرد: همچنین در هرمزگان تاکنون ۵۱ هزار هکتار جنگلهای دست کاشت ایجاد شده است که بیش از ۲۵ هزار هکتار آن در حوزه شرق بندرعباس بوده که نقش تاثیرگذاری در استان و بویژه در بحث تثبیت ریزگردها داشته است.
وی تصریح کرد: استانهای جنوبی و غربی از جمله هرمزگان به دلیل خشکسالیهای متوالی با مشکل و معظل ریزگرد مواجه بوده که خوشبختانه در شرق استان با غرس جنگلهای دست کاشت مشکلی نداریم
موسوی با اشاره به سابقه طولانی استان در توسعه جنگل و جنگل کاری گفت: تمام جنگلهای هرمزگان جز جنگلهای حفاظتی است كه هرگونه برداشت از چوب اين جنگلها به طور كامل ممنوع است و بهره برداری از محصولات غيرچوبی مانند گياهان دارويي، صنعتي و ميوههای خوراكي نیز با مجوز این اداره کل امكان پذير است.
مديركل منابع طبيعی و آبخيزداری هرمزگان از مردم خواست در حفاظت از جنگل های استان هرگونه تخريب جنگلها را با سامانه تلفني ۱۵۰۴ اطلاع رسانی كنند. از مساحت هفت ميليون و۲۰۰ هزار هكتاری استان هرمزگان، ۶ ميليون و ۹۰۰ هزار هكتار جزو عرصه های منابع طبيعي است كه يک ميليون و ۹۲ هزار هكتار آن جنگل، چهار ميليون و ۹۳هزار هكتار مرتع و يک ميليون و ۵۶۵ هزار هكتار آن را بيابان تشكيل مي دهد.
در ادامه موسوی با اعلام تشکیل ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت اعلام نمود هماهنگی لازم جهت تولید شش میلیون نهال برای سال آینده صورت پذیرفته است ودر هفته منابع طبیعی و آبخیزداری سالجاری با شعار درخت برای زندگی باهم بکاریم برای ایران سرسبز ایران قوی از همه هم استانیهای عزیز در خواست میشود در این سنت حسنه در ۱۵اسفندماه مشارکت فرمایند.
ارسال به دوست