تشریح سند حمایتی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1402/01/29 - ساعت انتشار: ١٤:٤١ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی کشور در نشستی سند حمایتی و پشتیبان طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را تشریح کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر اشرفی پور عصر روز دوشنبه در جلسه ویدئو کنفرانسی با مدیران کل منابع طبیعی استان ها خاطر نشان کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور از یک سند پشتیبان برخوردار است و این سند توسط دفتر شورای عالی جنگل و با همکاری معاونت امور جنگل تهیه و در اختیار صاحب نظران، اساتید، مدیران و مرکز تحقیقات جنگل ها و مراتع  قرار گرفت و نظرات تکمیلی آنان اخذ شده است.
او افزود: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی و اجتماعی است و دارای شیوه نامه اجرایی، شرح خدمات، دستور العمل اجرایی و بسته های سیاستگذاری است.
اشرفی پور به نمودار تشکیلاتی این طرح  اشاره کرد و افزود: وزیر جهاد کشاورزی رییس ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت است و رییس سازمان منابع طبیعی به عنوان جانشین این ستاد است.
او همچنین گفت: طرح  مردمی کاشت یک میلیارد درخت دارای مجری است و مسئولیت دبیر خانه این طرح بر عهده معاون امور جنگل است.
رییس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی کشور در باره سند پشتیبان طرح و نمودار تشکیلاتی آن خاطر نشان کرد: این طرح از پنج  کمیته علمی، کمیته مسئولیت اجتماعی، کمیته اجرایی، کمیته ارتباطات و اطلاع رسانی و کمیته مالی و پشتیبانی برخوردار است و 6 کارگروه  ملی از این طرح پشتیبانی و حمایت می کنند.
اشرفی پور همچنین اعلام کرد: برای اجرایی شدن این طرح نهاد ها و دستگاههای مختلفی مشارکت دارند و تفاهم نامه های زیادی با بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی امضاء شده است و هدف این طرح  افزایش سرانه جنگل در کشور است و همه این درختان در مناطق جنگلی کاشته نمی شود و کاشت درخت در اراضی حاشیه‌ای اطراف جاده‌ها هم در برنامه قرار دارد.
وی در ادامه  اضافه کرد: در مباحث مردمی‌سازی و مشارکت، بخشی از درختکاری را صاحبان صنایع انجام می‌دهند و در اراضی کشاورزی مدیریت با خود مردم است.
دکتر اشرفی پور همچنین گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مکان محور است و تمامی درختان در مکان های مطالعه شده کاشته می شود.
او همچنین بیان کرد: تمامی عرصه هایی که جنگل کاری می شود باید فرم شناسنامه فنی داشته باشد و آنلاین در سامانه بارگذاری شود و دستور العمل های نهال کاری و بذرکاری بر اساس ذخیره نزولات است.
بر اساس این گزارش-  استفاده از ظرفیت های دستگاه های دولتی نظیر؛ آموزش و پرورش، وزارت علوم، بخش های تحقیقاتی، پژوهشی و شرکت های دانش بنیان و استفاده از ظرفیت و توانمندی های رسانه های گروهی، تشکل های زیست محیطی و دوستداران و علاقه مندان به منابع طبیعی، تشکیل سامانه ثبت اطلاعات و نصب نرم افزار اپلیکیشن های کاربردی و وب سایت های تخصصی جهت اطلاع رسانی و پایش فعالیت های انجام شده در سطح کشور از جمله ضرورت های مهمی است که در سند پشتیبان طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تاکید شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here