سمنان/ "ارس واش" بلای جان4500هکتار از جنگل‌های ارس سمنان

تاریخ انتشار : 1400/07/26 - ساعت انتشار: ١٤:٣٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان از آلوده بودن حدود چهار هزار و 500 هکتار از جنگل‌های ارس این استان به بیماری ارس واش خبر داد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از آلوده بودن حدود چهار هزار و 500 هکتار از جنگل‌های ارس این استان به بیماری ارس واش خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- جعفر مرادی حقیقی در بازدیداز طرح کنترل و مبارزه با آفت نیمه انگلی ارس واش در منطقه سرلشت شهرستان مهدیشهر اظهار کرد: بیماری ارس واش تهدید جدی برای جنگل‌های ارس در سطح استان سمنان که بیشتر در شهرستان های مهدیشهر ،شاهرود و دامغان شایع است.

وی ادامه داد: یکی از عوامل مهم خشک شدن درختان کهنسال و دیرزیست ارس در استان سمنان آلودگی به ارس واش است و همچنین خسارت‌های غیرمستقیم ناشی از آماده سازی جنگل برای آتش سوزی به خاطر خشک شدن شاخه های درختان است.

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان افزود: براساس رصد و پایش آفات و بیماری‌ها که مستمرا در سطح عرصه ‌های منابع طبیعی عملیات اجرایی انجام می‌شود سطح آلودگی در جنگل‌های ارس این استان حدود چهار هزار و 500 هکتار بر آورد شده است.

وی تصریح کرد: بیماری ارس واش که یک گیاه نیمه انگلی است ویژه گونه مخروطیان بوده که حیات این نوع درختان را با تهدید جدی روبرو کرده و لذا گستردگی خسارت ناشی از آن نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان اضافه کرد: این گیاه نیمه انگل فاقد ریشه بوده ولی به علت داشتن سبزینه و کلروفیل نیمه انگلی محسوب شده است که پس از مستقر شدن روی گیاه میزبان از شیره خام میزبان استحصال کرده و در صورت شدت آلودگی درختان به مرور زمان ضعیف و نهایتا خشک می‌شوند.

وی ادامه داد: شناخته شده ترین و رایج ترین روش های کنترل این بیماری، مبارزه مکانیکی از طریق قطع، برش وامحای سرشاخه های آلوده است که این روش موجب کنترل و کاهش کلونی‌های انگلی شده و همچنین باعث می‌شود بذر کمتری از انگل تولید وانتشار یافته و بیماری در سالهای بعد کمتر شود.
مرادی حقیقی از اجرای طرح ملی صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی در این استان خبر داد و گفت: اعتبارات این طرح همه ساله از محل اعتبارات ملی تامین می‌شود.

وی افزود: در بخش کنترل آفات وبیماری‌های گیاهی از سال 93 تا تاکنون در مناطق کانون آلودگی ،حدود یک‌هزار و150هکتار از عملیات کنترل و مبارزه در اراضی جنگلی آلوده استان صورت گرفته است. ضمن اینکه هر ساله و از جمله در سال جاری این عملیات در مناطق آلوده نیز همچنان اجرایی می‌شود.
وی با بیان اینکه استان سمنان با وسعت بالغ بر 9.7 میلیون هکتار حدود 352 هزار هکتار عرصه های مشجرو جنگلی دارد اضافه کرد: حدود 150 هزار هکتار از این اراضی جنگلی را درختان سوزنی برگ ارس تشکیل می‌دهد که عمده پراکنش آن در ارتفاعات آهکی جنوب البرز و در گستره‌ای از شهرستان گرمسار تا شهرستان میامی را در برگرفته است. 

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان افزود: تراکم جنگل‌های ارس، در شهرستان‌های مهدیشهر، دامغان و شاهرود بیشتر از سایر مناطق استان سمنان است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here