هر گونه شخم و شیار در مراتع استان گلستان ممنوع
جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: برخی افراد سودجو هرساله درفصل کشت اقدام به شخم زدن و ایجاد شیار در اراضی ملی میکنند که با آنان برابر قوانین برخورد میشود.
جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: برخی افراد سودجو هرساله درفصل کشت اقدام به شخم زدن و ایجاد شیار در اراضی ملی میکنند که با آنان برابر قوانین برخورد میشود.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- محمد آریانفر با اشاره به شروع فصل زراعی اظهار کرد: برخی افراد سودجو که مزارع انها در اطراف اراضی ملی است با شخم زدن و ايجاد شيار در اراضي ملي و مراتع، بستر براي كشت غيرقانوني غلات فراهم میکنند.
جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با غیرقاونی دانستن این اقدامات، گفت: نیروهای قرقبان در آماده باش کامل بوده و با گشت زنیهای شبانه روزی با متخلفان احتمالی در این حوزه برخورد میکنند.
او یاد آورشد: حوزه هایی، چون مراوتپه، گیلداغ، گنبد حوزه مرکزی حاجی قوچان و کلاله یلدی بدراق جزو مناطقی است که شخم و شیار در آن زیاد انجام میشود.
آریانفرافزود: برخی افراد سودجو هرساله درفصل کشت اقدام به شخم زدن و ایجاد شیار در اراضی ملی میکنند که با آنان برابر قوانین برخورد میشود.
او تاکید کرد: برای حفظ اراضی ملی و مراتع نیاز است کشاورزان و دامداران منطقه با منابع طبیعی همکاری لازم را داشته باشند.
تخریب یا شخم هر هکتار اراضی ملی چقدر جریمه دارد؟
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: وظیفه یگان حفاظت از اراضی ملی و جنگلهای استان پیشگیری از تخریب و تصرف این اراضی می باشد.
وی اضافه کرد: چنانچه مشاهده شود افرادی بدون قانون و مجوز مبادرت به تخریب و تصرف اراضی ملی و یا زغالگیری، قطع درختان جنگلی، برداشت بیرویه از گیاهان دارویی و ورود دام به منطقه کنند یگان حفاظت با افراد خاطی برخورد میکند.
وی افزود: انتظار میرود چنانچه مالکیت عرصهای برای مردم مشخص نیست به منابع طبیعی استان مراجعه کنند و ما نسبت به شناسایی آن عرصه اقدام خواهیم کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در استان افرادی آگاهانه یا ناآگاهانه مبادرت به تخریب و تصرف اراضی ملی میکنند که وقتی با آنها برخورد و جرائم سنگینی لحاظ میشود اظهار ندامت و پشیمانی میکنند.
لطفی تصریح کرد: میزان جبران خسارت و تخریب عر صه های منابع طبیعی در اثر شخم و شیار در مراتع با شیب 15 درصد هر هکتار 18 میلیون تومان و در شیبهای بالای 15 درصد هر هکتار 25 میلیون تومان می باشد که لازم به ذکر است خسارتهای مذکور در اراضی که در نزدیکی شهر یا روستا قرار دارند 2 برابر محاسبه می گردد.
همچنین لطفی در ادامه افزود: خسارت وارده چرای دام غیر مجاز در عرصه های ملی مرتعی و جنگلی به ازای هر واحد دامی در هر روز 5 هزار تومان می باشد که این جریمه در مناطقی که طرح ساماندهی خروج دام اجرا شده به عدد 20 هزار تومان برای هر واحد دامی در روز و چرای دام مازاد در پروانه روزانه به ازای هر واحد دامی 40 هزار تومان می باشد.
هم استانی های عزیز میتوانند برای اطلاع رسانی هرگونه شخم و شیار و ورود دام غیر مجاز به مرتع با شماره ۱۵۰۴ و 139 تماس بگیرند.
استان گلستان دارای ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |