324هزار میلیارد تومان درآمدزایی با اجرای طرح بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور

تاریخ انتشار : 1401/06/30 - ساعت انتشار: ١١:٣٧ - گروه خبری : اخبار سازمان

پیش‌بینی می‌شود با اجرای طرح بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع، علاوه بر کاهش فشار بر عرصه‌های مرتعی به منظور تامین علوفه خوراک دام، حدود ۳۲۴ هزار میلیارد تومان برای کشور درآمدزایی ایجاد شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: درآمدزایی ۳۲۴ هزار میلیارد تومانی در واقع ارزش بازاری اجرای این طرح ۵ ساله از طریق تولید علوفه، ذخیره آب، حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش خاک است و ارزش غیربازاری آن از جمله تولید اکسیژن، ترسیب کربن و جذب گرد و غبار بسیار بیشتر است.

ترحم بهزاد افزود: طرح بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پیرو دستور رییس‌جمهوری و وزیر جهادکشاورزی تدوین و پس از اصلاحات و نهایی شدن، به زودی تقدیم هیات دولت می‌شود.

وی کشت علوفه در ۵۰۰ هزار هکتار از دیمزارهای کم‌بازده بخش کشاورزی را از اهداف کمی این طرح در راستای کاهش فشار به مراتع و افزایش تولید علوفه عنوان و اظهار کرد: براساس طرح بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع، سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از دیمزارهای کم‌بازده و تخریب شده در بخش کشاورزی تبدیل به کشت علوفه می‌شود.

بهزاد پیش‌بینی کرد: با اجرای طرح بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور پس از پنج سال، حدود ۷.۵ میلیون تن علوفه تولید، ۱۴۳۷ میلیون متر مکعب آب ذخیره و از فرسایش حدود ۲۶۳ میلیون تن خاک جلوگیری شود.

وی در همین حال تصریح کرد: با توجه به کشت حدود ۲۰ کیلوگرم بذر یونجه در هر هکتار، برای کشت علوفه در سطح ۵۰۰ هزار هکتار به تقریبا ۱۰ هزار تن بذر یونجه نیاز است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بیش از ۷۰ گونه مرتعی متناسب با طرح‌های مرتعداری، شرایط اقلیمی و اکوسیستم مراتع کشت می‌شود.

وی ادامه داد: در اجرای این طرح، بهره‌برداران مرتع و مجریان طرح مرتعداری مشارکت می‌کنند.

بهزاد عملیات بیولوژیک، عملیات بیومکانیک، ساماندهی و مدیریت چرای دام و حفاظت و مراتع را از الزامات و دیگر اهداف کمی این طرح بیان کرد و اذعان داشت: در قالب این طرح ظرف پنج سال در سطح یک میلیون هکتار عملیات بیولوژیک مانند بذرکاری، کپه‌کاری، بوته‌کاری و نهالکاری، همچنین یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و در سطح دو میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار پروژه حفاظت و قرق در مراتع انجام می‌شود.

وی با بیان این که بر اساس این طرح، سالانه ساماندهی و مدیریت چرای دام در مراتع در سطح ۵۰ میلیون هکتار هدفگذاری شده است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ساماندهی و مدیریت چرای دام در مراتع ظرف پنج سال به افزایش تولید ۳.۱ میلیون تن علوفه بیانجامد.

بهزاد گفت: با برآورد صورت گرفته، انتظار می‌رود اجرای عملیات بیولوژیک در قالب این طرح نیز به تولید یک میلیون تن علوفه و عملیات بیومکانیک به ۳۵ صدم میلیون تن تولید علوفه منجر شود.

وی اعتبار مورد نیاز اجرای طرح بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع را بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد و تاکید کرد: هر مقدار سرمایه‌گذاری برای احیا و توسعه مراتع انجام شود، نتایج آن به بخش کشاورزی و سلامت مردم باز می‌گردد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: حفاظت از مراتع دارای ۲۵ درصد ارزش بازاری و ۷۵ درصد ارزش زیست محیطی و غیربازاری است.
 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here