جلوگیری از کوچ زودهنگام به ییلاقات استان سمنان

تاریخ انتشار : 1401/01/21 - ساعت انتشار: ١٤:٣٧ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از جامعه عشایری خواست از کوچ زودهنگام به ییلاقات این استان پرهیز کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از ایسنا، جعفر مرادی حقیقی در حاشیه شورای عشایری استان اظهار کرد: ورود زودهنگام و خروج دیرهنگام دام عشایر و چرای بیش از حد، حضور دام مازاد در مراتع، تداوم خشکسالی‌ها و فرسایش خاک و سیلاب از مهمترین دلایل تخریب مراتع در این استان هستند.

وی ادامه داد: با مدیریت مراتع ، جلوگیری از ورود زودهنگام دام عشایر و دامداران و اجتناب از ورود دام مازاد می‌توان از تخریب بیشتر این مراتع جلوگیری کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بر لزوم برخورد با متخلفین تاکید و تصریح کرد: حفظ و احیای مراتع و اجرای طرح‌های مرتعداری و ممیزی مراتع در اولویت برنامه‌های این اداره کل قرار دارد.

وی  اظهار کرد: با توجه به اینکه کوچ زودهنگام و چرای دام مازاد در مراتع مهمترین عوامل تخریب مراتع است، این اداره کل با همکاری مردم از ورود گله‌های غیرمجاز به مراتع جلوگیری خواهد کرد.

وی با بیان اینکه اسفندماه برای نخستین بار دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و طرح ساماندهی کوچ تدوین شد گفت: این طرح با هدف حفظ منابع آب، خاک، تقویت پوشش گیاهی، آمایش سرزمین و جلوگیری از تخریب سرزمین و چرای زودهنگام دام و کنترل افراد بدون پروانه چرا به استانداران، مدیران سازمان جهادکشاورزی، مدیران کل منابع طبیعی و امور عشایر استان‌ها ابلاغ شده است.

مرادی حقیقی با بیان اینکه زمان ورود و خروج دام، ظرفیت دام و مدت استفاده از مراتع به عنوان سه موضوع مهم در حوزه مدیریت چرا دام در مراتع مطرح است افزود: برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر نیز برنامه‌ریزی‌هایی شده تا زیرساخت‌ها و تمهیدات لازم برای توزیع نهاده، آب و خدمات‌رسانی به عشایر در استان‌های مبدا توسط سازمان امور عشایر و شرکت پشتیبانی امور دام با استفاده از ظرفیت تعاونی و تشکل‌های عشایری انجام شود.

وی اضافه کرد: چرای زودهنگام و عدم رعایت زمان ورود و خروج دام به مراتع، رعایت نشدن ظرفیت دام و مدت زمان بالای استفاده از مراتع به کاهش تولید علوفه، از بین رفتن ترکیب پوششی خاک، از بین رفتن گونه‌های درجه یک و هجوم گونه‌های مهاجم، و مهمتر از آن به سفت و فشرده‌تر شدن لایه‌های خاک، افزایش فرسایش و هدر رفت بیشتر خاک منجر می‌شود.

مرادی حقیقی با بیان اینکه جلوگیری از کوچ زودهنگام و رعایت زمان استفاده از مراتع توسط جوامع محلی و عشایر، رعایت ظرفیت دام در مراتع از مهمترین راه‌ها برای جلوگیری از تخریب مراتع است  گفت: همکاران ما و دیگر دستگاه های مسوول در طول فصل کوچ از ورود دام مازاد و افراد فاقد پروانه جلوگیری و برابر قانون با متخلفان برخورد می‌کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here