هرمزگان/ همیاران طبیعت در حفظ و صیانت از منابع طبیعی کمک می کنند

تاریخ انتشار : 1402/03/21 - ساعت انتشار: ١٠:٣٨ - گروه خبری : اخبار استان

رییس اداره آموزش و ترویج ومشارکت های مردمی منابع طبیعی هرمزگان گفت: همیاران طبیعت در حفظ و صیانت از منابع طبیعی همراه و همیار می باشند.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت ، صادق حیدری گفت: طی سه ماهه اول امسال موفق به جذب 300همیار طبیعت شده ایم و این آمار نسبت به سال گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده است.

وی افزود: در سال گذشته نیز بالغ بر 2هزار نفر همیار طبیعت شناسایی و جذب شده اند که کار ساماندهی آن‌ها نیز انجام شده است.

حیدری تاکید کرد: نیمی از عرصه‌های هرمزگان مربوط به منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع است. گستردگی کار این سطوح بسیار زیاد است و دولت به تنهایی قادر به مدیریت این عرصه‌ها نیست. بنابراین نیاز به مشارکت مردم جهت حفظ این عرصه‌ها وجود دارد.

وی بیان اینکه یکی از راهبردهای اساسی سازمان منابع طبیعی کشور جلب مشارکت مردم است بخصوص جوامع محلی که با منابع طبیعی در ارتباط هستند، افزود: در این راستا ما یک طرح تحت عنوان "همیاران طبیعت" داریم که در سه سطح دانش‌آموزان، مروجان و محافظان بین اقشار مختلف مردم تعریف شده است.

رییس اداره آموزش و ترویج ومشارکت های مردمی منابع طبیعی هرمزگان گفت: پس از سازماندهی و آموزش‌های لازم در برخی مواقع از ظرفیت‌ این همیاران استفاده می‌شود. در این زمینه شیوه نامه‌ استفاده از همیاران طبیعت به استان‌ها ابلاغ شده است تا با این همیاران در ارتباط باشند و از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده کنند.

 

هر همیار طبیعت عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی

وی بیان کرد: ما به موضوع مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی اعتقاد داریم و ان‌شاءلله با همکاری مردم بتوانیم منابع طبیعی را مدیریت کنیم تا این رویکرد حفاظت از منابع طبیعی از حالت دولتی خارج شود و به سمت مشارکت مردم حرکت کند.

وی با تشریح وظایف همیاران طبیعت بیان کرد: همیاران طبیعت در سه سطح دانش‌آموزی، مروجان و محافظان هستند. مروجان، بیشتر افراد علاقه‌مندی هستند که در حوزه فرهنگ‌سازی به ما کمک می‌کنند. ما معتقدیم که هر همیار طبیعت می‌تواند عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی باشد. بنابراین وظیفه‌ای که این همیاران طبیعت دارند بیشتر در حوزه فرهنگ‌سازی است و در برخی مواقع نیز در کارهای اجرایی هفته منابع طبیعی از جمله کاشت نهال به ما کمک می‌کنند.

حیدری افزود: محافظان طبیعت، افرادی هستند که بیشتر در عرصه‌های منابع طبیعی حضور دارند مثل کشاورزان، بهره‌برداران و مجریان طرح‌های منابع طبیعی. این افراد می‌توانند در بخش حفاظت به ما کمک ‌کنند. در این راستا شیوه‌نامه‌ای به استان‌ها ابلاغ شد تا در خصوص مشارکت و حضور این افراد در مواقع حریق، آموزش‌های لازم داده شود تا با انجام عملیات رصد و پایش منابع طبیعی در صورت وقوع آتش‌سوزی یا تخریب منابع سریعا به مراکز مربوطه اطلاع بدهند.

وی افزود: پس از کسب آموزش‌های لازم در صورت وقوع حریق کم‌خطر بتوانند خودشان حریق را در همان مراحل ابتدایی خاموش کنند تا به جنگل‌ها و منابع طبیعی وارد نشود. بنابراین همیاران طبیعت هم در حوزه فرهنگ‌سازی و آموزش، ترویج و هم در حوزه اجرایی کمک و یار ما در عرصه‌های منابع طبیعی خواهند بود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here