جلسه هم اندیشی به مناسبت روز شوراها با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در بخش زیارتعلی
تاریخ انتشار : 1401/02/12 - ساعت انتشار: ١٠:٢٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی
جلسه هم اندیشی به مناسبت روز شوراها با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در بخش زیارتعلی شهرستان رودان برگزار شد.
جلسه هم اندیشی به مناسبت روز شوراها با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در بخش زیارتعلی شهرستان رودان برگزار شد. در این جلسه حسین رئیسی نماینده مردم شرق استان در مجلس، فرماندارشهرستان ، بخشدار، اعضای شوراهای شهر و روستا حضور داشتند.
مهندس موسوی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان ضمن تبریک 9 اردیبهشت به مناسبت روز شوراها گفت: خداوند در قرآن می فرمایند("وَ الَّذِينَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمْ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ أَمْرُهُمْ شُورى بَيْنَهُمْ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ" شوری 38)
اسلام به لحاظ جامعیت و بلوغ و شکوفایی و پویایی در قوانین و معارف خود به اجماع و مشورت توجه ویژه ای داشته و به اهمیت و جایگاه و فواید آن اشاره کرده است. واگذاری مسئولیت به مردم و مشارکت آنان در اداره کشور از مهمترین برکات انقلاب اسلامی است و 9 اردیبهشت سالروز تأسیس شوراهای اسلامی نقطه عطفی در این زمینه می باشد.
وی بیان نمود :حفاظت و حمايت از عرصه هاي منابع طبيعي و انفال وظيفه شرعي و قانوني شهروندان مي باشد، که اين امر نيازمند مشاركت آحاد جامعه است. همانگونه که مقام معظم رهبری بیان نمودند فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود نیازمند ترویج این فرهنگ توسط تمام دستگاه های دولتی، غیردولتی، سازمانهای مردم نهاد، نیروهای مقاومت بسیج و ... در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه روستاها به عنوان يكي از مهمترين عرصه هاي زيستي كشور بخش عظيمي از عرصه هاي طبيعي را به خود اختصاص داده و از اين حيث نقش اساسي در حيات اقتصادي و اجتماعي كشور دارند. افزود : در چنين شرايطي شوراها و دهياران به عنوان مديران ارشد روستاها و متوليان توسعه پايدار روستايي، در راستاي تحقق توسعه پايدار و حفظ منابع طبیعی و محیط زیست روستايي وظايف متعددي بر عهده دارند، که طبق ماده 68 و ماده 69 وظايف قانوني شوراها و دهياران در جهت حفاظت و صیانت از انفال و عرصه های منابع طبيعي، مشاركت و همياري بيش از پيش را در این زمینه مي طلبد .
وی گفت: از آنجايي كه مديريت مناسب براي حفاظت از اين عرصه ها، بايستي بر مبناي مديريت مبتني بر مشاركت جوامع محلي بنا نهاده شود، جايگاه مديريت محلي در جلب مشاركت جوامع محلي به عنوان ذينفعان اصلي، اهميت بيشتري پيدا ميكند اميد است دهياران و شوراهاي اسلامي روستاها بتوانند با اتكال به خداوند متعال و فراهم نمودن زمينه هاي مشاركت جوامع محلي در تصميم گيري ها، برنامه ريزي ها و اجراي پروژه هاي مربوط به حفاظت و مديريت پايدار منابع طبيعي، در مسير تحقق توسعه پايدار روستايي گام بردارند، چرا كه موفقيت، ضمانت اجرا و پايداري هر پروژه، در گرو مشاركت جوامع محلي و دخالت دادن آنها در سرنوشت خويش است.
مهندس موسوی در پایان ازاعضای شوراها، دهیاران و ... درخواست نمود با عضویت در طرح ملی همیاران طبیعت مروج این فرهنگ در بین جوامع محلی بوده و آنان را تشویق به همکاری در حفاظت و صیانت از این عرصه های خدادادی نمایند. وی گفت: همچنین مردم میتوانند از طریق سامانه 1504 به صورت شبانه روزی با ما در ارتباط باشند و گزارشات خود را در زمینه های تصرف، تخریب، آتش سوزی و ... اعلام نمایند.
در ادامه فرماندار، نماینده محترم مجلس و بخشدار نیز در زمینه صیانت، حفاظت و حمایت از انفال و منابع طبیعی مطالبی را بیان نمودند.
ارسال به دوست
خروج