۵۳ هزار هکتار از حوزه‌های آبخیز شهرستان بستک تحت پوشش عملیات آبخیزداری

تاریخ انتشار : 1401/05/24 - ساعت انتشار: ١٠:١٩ - گروه خبری : اخبار شهرستان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک گفت با هدف پیشگیری از فرسایش و حفاظت خاک ۵۳ هزار هکتار از حوزه های آبخیز شهرستان در سال جاری در قالب پروژه های مکانیکی تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک گفت با هدف پیشگیری از فرسایش و حفاظت خاک ۵۳ هزار هکتار از حوزه های آبخیز شهرستان در سال جاری در قالب پروژه های مکانیکی تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفته است.  

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ؛ حامد احمد پور گفت عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در ۹ زیر حوزه آبخیز شهرستان که دارای طرح‌های مطالعاتی بوده با اعتباری حدود ۱۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در روستاهای تدرویه، دهنگ، دهتل، مردنو، فتویه، فاریاب، انوه،چاه دزدان و براشت در حال اجراست.

وی افزود تاکنون ۸۰ سازه آبخیزداری با گنجایش استحصال ۴۰ میلیون متر مکعب رواناب در سال در حوزه‌های آبخیز شهرستان اعم از بندهای سنگی ملاتی، خاکی و سیستم‌های پخش سیلاب و مدیریت رواناب اجرا شده است.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک با اشاره به اینکه کمبود آب به عنوان یک عامل محدود کننده توسعه شهرستان به شمار می‌رود و اکثر روستاهای این شهرستان به واسطه تنگناهایی که در حوزه آب دارند با مشکلات تولید و در نتیجه با مشکل مهاجرت مواجه هستند گفت: طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری موثرترین اقدامی است که مهاجرت از روستاها به شهرها را کنترل نموده و همچنین از فرصت سیلاب و بارش‌های رگباری در راستای مقابله با خشکسالی و کم آبی می‌توان بهره‌برداری کرد.

 وی با بیان اینکه آبخیزداری و آبخوانداری را می‌توان تنها راه مقابله با سیل و خشکسالی دانست گفت: آبخیزداری و به ویژه آبخوانداری با رسالت نفوذ باران و سیلاب به درون زمین نقش موثری را در روند تشدید خشکسالی ایفا نموده و بر لزوم اجرای بیشتر اینگونه طرح ها در شهرستان بستک تاکید کرد.

احمدپور گفت: عملیات آبخیزداری مکمل فعالیت‌های حفاظت از اراضی ملی، حفظ منابع پایه(آب و خاک) و همچنین توسعه پوشش گیاهی است که این فعالیت‌ها به صورت عملیات مکانیکی بیومکانیکی و بیولوژیکی مهمترین راهکار برای حفاظت خاک و کاهش خسارت ناشی از فرسایش و تخریب خاک بوده و می‌تواند در توسعه زیرساخت‌های بخش کشاورزی و صنعتی شهرستان موثر باشد.

 احمدپور اظهار داشت: امروزه فرسایش خاک و تخریب پوشش گیاهی منابع آب و خاک ما را تهدید می کند که بایستی با نگاهی جامع اقدامی اثربخش در زمینه آبخیزداری و کنترل سیلاب انجام شود

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک گفت: در سنوات اخیر اعتبارات بسیار خوبی از محل صندوق توسعه ملی، محرومیت‌زدایی، استانی و مشارکتهای مردمی جهت اجرای پروژه‌های مختلف آبخیزداری و کنترل سیلاب تخصیص داده شده و کارهای بسیار خوبی در این زمینه صورت پذیرفته است

وی ضمن تشکر از حمایت‌های بی دریغ مهندس جباری نماینده محترم غرب هرمزگان در جذب اعتبارات محرومیت زدایی سال ۱۴۰۰ برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری اظهار امیدواری کرد: امسال نیز بتوانیم با جذب اعتبارات ملی و استانی اجرای این‌گونه طرح‌ها تداوم یابد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج