درراستای مدیریت منابع کاغذی و پویش کاشت یک میلیارد درخت
سامانه محیط زیستی جامش راه اندازی شد/ انعقاد تفاهم نامه همکاری فیما بین منابع طبیعی هرمزگان وشرکت نوآوران خلاق خلیج فارس

تاریخ انتشار : 1402/01/20 - ساعت انتشار: ١٣:٤٠ - گروه خبری : اخبار استان

عامری مدیرعامل شرکت جامش از راه اندازی سامانه محیط زیستی جامش خبرداد.

مدیرعامل شرکت جامش ظهر امروز در محل سالن کنفرانس پارک علم  وفناوری هرمزگان، هدف از راه اندازی سامانه مدیریت منابع کاغذی در هرمزگان را، بازیافت کاغذی و.... دانست و گفت: منبعد بنا داریم که بازیافت زباله های برگشت پذیر را فقط از طریق این سامانه صورت بگیرد.

. وی افزود: بنا داریم سازوکاری راه اندازی کنیم تا تمامی زباله ها در چرخه پسماند مجدد قابل استقاده بشود، خصوصا در نقاط گردشگری که این هدف به گردشگران یادآوری شود تا زباله های خودرا در محیط رها نکنند و زباله ها را به ایستگاه‌های پسماند تحویل دهند.

عامری گفت: الماس سبز یک ارز محیط زیستی است که شهروندان می توانند درازای فعالیتهای محیط ‌زیستی خود و تحویل پسماندها الماس سبزجهت خرید محصولات در فروشگاهها دریافت می کنند.

موسوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان نیز دراین نشست گفت: هرمزگان دارای شرایط شکننده جغرافیایی بوده وهرساله میزبان همیشگی سیل وخشکسالی می باشد، در حال حاضر  ۷۲ گنبد نمکی داریم که آب های موجود را شور کرده و مشکلاتی را دراین حوزه ایجاد می کند.

موسوی افزود: جنگل‌های ایرانی تورانی و خلیج عمانی در هرمزگان در راستای توسعه فضای سبز و احیا ونگهداری جنگلها می باشد، مساحت جنگلهای  حرا در حال حاضر۱۹ هزار هکتار است در طول ساحل کشیده شده است

. وی افزود: سطح جنگل‌ها امروز ۲۵ هزار هکتار بوده وشامل انواع آکاسیاها، کهور ایرانی  و کنار و جنگل‌های ایرانی تورانی شامل ارس، بنه، بادام و.... در کوه گنو پوشش بسیار خوبی داریم . در مجموع در هرمزگان شرایط برای اجرای پویش یک میلیارد درخت آماده شده است، در شرق استان بیش از یک میلیون و 93 هزار هکتار جنگل دشت کاشت داریم ودر خشکسالی های متوالی سالهای قبل شهر بندرعباس حفظ شده ومشکل گردوغبار نداشتیم.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان تصریح کرد: پویش کاشت یک میلیارد درخت در استان آغاز شده و همه پای کار هستند این پویش را به کمک مردم و دولت به پیش می بریم ؛ شعارهر ایرانی سه نهال در حال اجرایی شدن است؛ که به مسئله احیا و غنی سازی جنگل‌های موجود کمک می کند.

وی گفت: در زراعت چوب و کاشت اکالیپتوس می توان از آب‌های غیرمتعارف هم می توان استفاده کرد از پساب تصفیه خانه میناب برای این مسئله استفاده می کنیم مدیریت هرزآب ها واستفاده از دانش بومی قوی است که از قدیم الایام در استان در حال انجام است اگرنهالکاری با استفاده از مدیریت هرزآب اجرا شود با استفاده از رطوبت هوا بعداز دوسال گیاه مستقر می شود و ما مشکل چندانی نخواهیم داشت .

موسوی گفت: این کارها موجب افزایش سرانه فضای سبزدر هرمزگان می شود ، در غرب شهر بندرعباس صنایع بزرگی مستقر هستند در مجموع کارهای انجام شده در راستای تعهد ۲۵ درصد فضای سبز صنایع می تواند قدم بزرگی درراستای پویش کاشت یک میلیارد درخت باشد

.اگر همه دستگاه‌ها تعهدات خودرا انجام دهند دهیاری ها و شهرداری ها و نیروهای نظامی و مجموع دستگاه‌ها پای کار باشند این طرح هر چه سریعتراجرایی می شود.

موسوی افزود: 50 گونه نهال گرمسیری در نهالستان بندرعباس تولید می شود وما توانایی تولید نهال در تمام ایام سال را بنابه شرایط آب و هوایی موجود داریم.

گفتنی است براساس برنامه ریزی مدون ومنسجم اداره کل منابع طبیعی وابخیزداری هرمزگان هرساله  ۳ میلیون نهال حرا در هفت شهرستان ساحلی و ۳ میلیون نهال جنگلی وگرمسیری در نهالستانهای سراسر استان  با کمک مردم انجام می شود.

 

شایان ذکر است استان هرمزگان امکان اجرای تولید نهال با استفاده از هرزابها را دارد واین  پتانسيل بسیار خوبی است که نیازمند مشارکت مردم و صاحب نظران در پارک علم وفناوری وسایر مراکز علمی استان می باشد.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج