1 - کشت درختان چوبده و سریع الرشد ( زراعت چوب ) ( نمونه قرارداد ) ( نمونه طرح زراعت چوب ) ( مراحل )

یکی از سیاست‌های اصولی سازمان منابع طبیعی کشور در جهت صیانت و حفاظت از جنگل‌های طبیعی در برابر قطع درختان،توسعه و ترویج درختان سریع‌الرشد و جایگزین گونه‌های طبیعی به‌منظور تأمین خوراک و مواد اولیه صنایع مرتبط با چوب می‌باشد .

از گونه‌های مناسب صنوبر و اکالیپتوس است که گونه‌های مناسب مناطق جنوبی کشور و هرمزگان اکالیپتوس است .

با توجه به شرایط خاکی و دمایی اکثر مناطق استان هرمزگان عامل تعیین‌کننده در کشت این‌گونه ، منابع آبی می‌باشد .در صورت دارا بودن آب پایدار می‌توان در تمام مناطق استان این‌گونه را کشت نمود.

 اقدامات لازم اداری جهت اجرای طرح زراعت چوب در استان بعد از مشخص نمودن عرصه و بررسی نوعیت و وضعیت اراضی می‌بایست متقاضی نسبت‌به تهیه و ارائه طرح که عمدتاً مواردی مثل تراکم کشت و محاسبات و توجیه اقتصادی و مالی است را تکمیل و منابع طبیعی ارائه نماید.

طرح کشت گیاهان چوبده و سریع‌الرشد به‌عنوان بادشکن حاشیه مزارع نیز انجام می‌شود که عمده درختان مناسب این موضوع علاوه‌بر اکالیپتوس ، به گز شاهی و کرت محلی  نیز استفاده می‌شود. در این‌گونه موارد نیازی به ارائه طرح نیست چونکشت در اراضی مستثنیات و اشخاص می‌باشد .

مراحل و مدارک لازم به‌طور مختصر : شناسایی عرصه ؛ بررسی نوع و وضعیت اراضی موردنظر ، تأمین آب مورد نیاز ، به ‌همراه تأییدیه آب منطقه‌ای ، تهیه طرح و تصویب در منابع طبیعی و در پایان عقد قرارداد  

2 –کشت گیاهان دارویی ( مراحل )

استان هرمزگان با بیش‌از 7 میلیون هکتار وسعت دارای بیش‌از 4 میلیون هکتار عرصه و وسعتی نزدیک به یک میلیون رویشگاه واجد محصولات فرعی و گیاهان دارویی می‌باشد از مجموع هزار گونه درختی و درختچه‌ای و مرتعی هرمزگان نزدیک به 300 گونه دارای کاربردی دارویی ، آرایشی ، بهداشتی و درمانی می‌باشد.

مهم ترین و گسترده‌ترین گونه‌های طبیعی دارویی استان شامل آویشن و آنغوزه می‌باشد . علاوه بر آن گونه‌هایی مثل رزماری ، مرزنجوش ، درمنه ، زیره نیز در استان به‌طور طبیعی وجود دارد که متقاضیان این‌گونه فعالیت‌ها به‌صورت زراعی نیز کشت می‌نمایند . صبر زرد نیز به‌عنوان گونه با تقاضای بالا در جنوب کشور در هرمزگان جهت توسعه و کشت می‌باشد.

مراحل و مدارک لازم به‌طور مختصر : شناسایی عرصه ؛ بررسی نوع و وضعیت اراضی موردنظر ، تأمین آب مورد نیاز ، به ‌همراه تأییدیه آب منطقه‌ای ، تهیه طرح و تصویب در منابع طبیعی و در پایان عقد قرارداد